Paltkoma de luxe

Är precis hemkommen från årets julbord med jobbet. Julbord alltså, herregud vad mätt man blir! Det var ju gott, det var det ju, och det kommer att vara gott nästa gång jag äter julbord också, men efter andra gången tar det stopp. Då slutar det vara gott och det dröjer ett helt år innan det bli gott igen. För faktum är att det ju är helt absurd mat. 

Ikväll inledde vi med sju miljarder olika sorters sill, rökt lax, makrill, ål, strömming och alla andra fiskdjur du kan komma på. Ägg med räkor, smörgås, knäckebröd, kex och ostar av alla sorter, årgångar och mögelfärger.

Sedan var det dags för tallrik nummer två. Kallskuret. Ren, rådjur, alla tänkbara (och otänkbara) patéer, korv av älg, ren, vildsvin och så vidare. Hjärta, bog, rumpa och diverse andra kroppsdelar. Senap till så klart, välj mellan tio sorter. Rödbetssallad, potatissallad, mimosasallad...

Duka av och in med nästa tallrik. Dags för varm mat! Janssons frestelse, julkorv, isterband, kroppkakor, prinskorv, köttbullar, kål i alla möjliga färger och glaserade revben på det. 

Är du mätt än..?

Det är bäst att vi kör dessert också, man vill ju inte riskera att gå hungrig från bordet. Ostkaka med grädde och sylt, ris á la Malta med saftsås, chokladkaka, fruktsallad, fjortontusen olika sorters fudge och kolor, mintkyssar, marmeladgodis i nio olika smaker. Glöm för allt i världen inte knäcken och pepparkakorna också! Svälj ner med en kopp kaffe. Eller skulle du föredra en julmust till..?Gah! Känns som att jag inte kommer bli hungrig igen förrän det är dags för nästa års julbord...
RSS 2.0