En avslappnad förmiddag

Egentligen hade jag tänkt börja dagen med att springa en runda, men jag har en sån träningsvärk och är så sabla stel i kroppen efter ridningen i gårkväll (de som påstår att ridning inte är jobbigt kan ta sig i häcken). Kände mig alltså himla opepp på träning, så det fick bli en promenad i solen istället. Kanske inte samma motion, men jädrar skönt var det! Nu tänkte jag bara ta det lugnt en liten stund, innan det är dags att fixa lunch. Sen bär det av till jobbet för en kväll i landstingets tjänst.

Angående gynbesök

Det pratas lite här och var nu om att ha studenter närvarande när man gör ett gynbesök. Jag förstår absolut att det kan kännas obekvämt (speciellt på ett så känsligt ställe som i gynstolen) och det måste man givetvis respektera. Man kan alltid neka studenter att närvara. Dock tycker jag att inte man ska neka per automatik, det är genom att titta på och få vara med som studenterna lär sig. Man blir inte läkare/sjuksköterska/barnmorska eller vad det nu kan vara av att läsa böcker. Jag jobbar ju själv inom vården och under min studietid fick jag vara med på ett flertal cellprovstagningar, och helt ärligt så kommer jag inte ihåg en enda av patienterna. Jag skulle inte känna igen någon av dem om jag så sprang in i dem. Som student har man fullt fokus på att lära sig så mycket som möjligt och ger rent ut sagt blanka f*n i vem som ligger i stolen, känning eller inte. Och just cellprovstagningar görs dessutom så otroligt många, så där är det verkligen "en i mängden" som gäller... För övrigt så gäller givetvis sekretess-lagen (som det, med rätta, råder en väldig respekt för inom vården) även för studenter, och jag är helt övertygad om att inte en enda student skulle riskera sin utbildning och sin framtid för att berätta för folk vem man har haft som patient. För mig är det självklart att låta studenter vara med!
 
Bara en liten del av utbildningen.
 

Det är till att vara ute i god tid

Igår fick jag en inbjudan till en fest via facebook. En logdans (ja, ni läste rätt - logdans - tydligen sysslar vi med sånt här i Småland) som går av stapeln den 28:e. Juni. 2014. Det planeras alltså en fest för nästa sommar. Om nio månader! Den är med andra ord omöjlig att planera in eftersom kalendern inte räcker så långt (allt som inte är uppskrivet glöms bort)... Fast det är klart, nu har jag ju jättelång tid på mig att hitta en grym hillbilly-outfit!
 
Fotots relevans kanske är lite diffus, men alltså; logdans - hästar. Det känns liksom rätt.
RSS 2.0