Paltkoma de luxe

Är precis hemkommen från årets julbord med jobbet. Julbord alltså, herregud vad mätt man blir! Det var ju gott, det var det ju, och det kommer att vara gott nästa gång jag äter julbord också, men efter andra gången tar det stopp. Då slutar det vara gott och det dröjer ett helt år innan det bli gott igen. För faktum är att det ju är helt absurd mat. 

Ikväll inledde vi med sju miljarder olika sorters sill, rökt lax, makrill, ål, strömming och alla andra fiskdjur du kan komma på. Ägg med räkor, smörgås, knäckebröd, kex och ostar av alla sorter, årgångar och mögelfärger.

Sedan var det dags för tallrik nummer två. Kallskuret. Ren, rådjur, alla tänkbara (och otänkbara) patéer, korv av älg, ren, vildsvin och så vidare. Hjärta, bog, rumpa och diverse andra kroppsdelar. Senap till så klart, välj mellan tio sorter. Rödbetssallad, potatissallad, mimosasallad...

Duka av och in med nästa tallrik. Dags för varm mat! Janssons frestelse, julkorv, isterband, kroppkakor, prinskorv, köttbullar, kål i alla möjliga färger och glaserade revben på det. 

Är du mätt än..?

Det är bäst att vi kör dessert också, man vill ju inte riskera att gå hungrig från bordet. Ostkaka med grädde och sylt, ris á la Malta med saftsås, chokladkaka, fruktsallad, fjortontusen olika sorters fudge och kolor, mintkyssar, marmeladgodis i nio olika smaker. Glöm för allt i världen inte knäcken och pepparkakorna också! Svälj ner med en kopp kaffe. Eller skulle du föredra en julmust till..?Gah! Känns som att jag inte kommer bli hungrig igen förrän det är dags för nästa års julbord...

Dag 27: Ibland skulle jag vilja...

...Stuva ner det allra nödvändigaste i en väska och fly fältet. Flytta utomlands. Till Kalifornien eller Australien eller något annat ställe där solen skiner och det är varmt och skönt oftare än det är mörkt och kallt. Ligga på en sandstrand och sippa drinkar och filosofera. Spendera hela dagarna utomhus utan att behöva bekymra sig om regnkläder eller underställ eller tjocka kängor som måste tåla både blask och tjugo minusgrader. Glida runt i sommarklänning eller bikini och flipflops. Fast egentligen älskar jag Sveriges växlande väder. Jag tror inte det finns många platser i världen där man uppskattar en fin dag lika mycket. Men ändå, ibland vill man ju bara få lite sol på sig..!

Dag 26: Kolla! Här jobbar jag.


Eller snarare: här jobbar jag inte. En lugn stund på ett nattpass, tillhör verkligen inte vanligheten men plötsligt händer det! Ja, alltså, jag är sjuksköterska.
RSS 2.0