Att spara och plocka fram när livet känns grått

Idag är en av de där fantastiska sommardagarna då solen skiner och vattnet är varmt! Och för att bättra på ytterligare så är det min lediga dag. Idag har jag anammat livsnjutar-filosofin helhjärtat och bara tagit tillvara på sommaren. I förmiddags hämtade jag upp en av mina bästa vänner (som för övrigt har varit en av mina bästa vänner i 22 år nu!) och tillsammans packade vi en picknick-korg full med frukt och körde rakt ut i den småländska skogen till vårt absoluta favoritbadställe. En liten sandstrand mitt ute i ingenstans vid en helt underbar sjö. Där tillbringade vi större delen av dagen, omgivna av skogen, lugnet och ett fåtal andra badare. 


När vi kände oss färdigbadade och färdigsolade (för tillfället...) körde vi några kilometer på slingriga skogsvägar till ett av de mysigaste caféerna som finns. Omgivna av skog, åkrar och kohagar satt vi ute och njöt av kaffe och fudgekaka och bara pratade på det där sättet som bara vi kan prata. Där satt vi länge och bara älskade livet. 

Motar bort jobbångesten...

Jag är inne på min sista semestervecka. Det är ju helt absurt - vad fan hände liksom?! Jag tycker om mitt jobb, jag gör faktiskt det, men jag hade gjort ungefär vad som helst för att få vara ledig i några veckor till. Speciellt eftersom det tydligen kommer att bli strålande sol och varmt framöver, hade gärna fått lite mer tid i solen. Jag har haft några fina soldagar under min semester, men inte tillräckligt, det måste jag ändå säga. Tre dopp har det blivit (än så länge - än är det inte över..!). Hoppas på fler denna helgen! Överlag har jag haft en väldigt skön och rolig semester (förutom de sex dagarna jag låg däckad i halsfluss... Inte. Roligt.) och det härliga tar ju inte slut bara för att man börjar jobba, man har ju faktiskt lediga dagar och en sisådär femton lediga timmar varje dag. Massvis av tid att njuta av sommaren juh! (Vem behöver sova?! Det är ju sommar för bövelen!)

Sommarpromenad under ett besök i Kalmar.

Sommarens boktips

Jag läser en bok, Boktjuven av Markus Zusak, för tillfället. Och denna bok alltså, jag blir helt förälskad, vill aldrig att den ska ta slut. Jag brukar ofta anse att en hel del av de där kritikerrosade böckerna inte direkt är något för mig, men med den här är det en helt annan grej. Vilket himla mästerverk! Trots att det är en rättså bastant bok tar man sig igenom den fort (eftersom det bara inte går att inte sträckläsa).
 
Den handlar om en tysk flickas uppväxt under andra världskriget. Flickan, Liesel, bor med sin fosterfamilj och en judisk man, som gömmer sig i deras källare. Liesel stjäl böcker, den första boken stal hon under sin lillebrors begravning och sedan dess har hon stulit böcker från flera olika ställen. Boken berättas av döden och handlar om både flickan och människorna i hennes närhet. 
 
Ska ni läsa något på er semester i sommar - läs denna!RSS 2.0