Dag 29: Hepp! Dagens middagstips.

 
Skitliten bild, jag vet. Men det var den enda jag hade på den här maträtten. Kasslergryta med ris. Mmm, jag tröttnar aldrig. Det går snabbt och är lätt att göra. Hur. Gott. Som. Helst! Pass opp, här kommer receptet på denna maträtt made in heaven!
 
4 portioner.
 
400 g kassler
1 röd paprika (eller grön, om du föredrar det)
1 purjolök
1 burk champinjoner
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
5 msk ketchup (fast jag föredrar chilisås)
matfett
0,5 msk curry
 
Fräs matfett med 0,5 msk curry i en gryta. Tillsätt strimlad kassler, purjolök och paprika. Häll i de avrunna champinjonerna. Slå på ketchup (chilisås) och grädde blandat med mjölk och låt allt puttra i 10-15 min. Koka ris. Klart!
 
Jag är inte så värst ambitiös med det här med recept, så jag höftar mängderna lite men det brukar bli bra ändå. 

Sköna maj välkommen!

Valborgsmässoafton. Känner väl att man egentligen borde festa till det med några vänner, men jag vet inte riktigt om jag orkar. Jag blev tvungen att sjukskriva mig igår, hastigt och lustigt, på grund av ett anfall av migrän (trots att jag inte har haft migrän på säkert fem år innan dess) och idag känner jag mig fortfarande rättså groggy. Molande huvudvärk och otrolig trötthet. Men det är ju bara sista april en gång om året och jag är dessutom ledig imorgon, så vi får väl se vad kvällen har att erbjuda... 
 
Valborg 2009, i stadsparken i Lund. Härligt härligt väder!
 
 
 
 

Dagen efter

Baksidan av att stå för förfesten...:
 
Puh! 

Men det var en väldigt trevlig kväll med väldigt mycket skratt och dans i goda vänners lag! En riktigt härlig lördagskväll! (Och jag mår dessutom skapligt idag, lite seg bara...) Jo, jag känner mig väldigt nöjd med tillvaron, det gör jag.

RSS 2.0